Dario Kordić

Studenti prekinuli predavanja komandanta HVO povicima da je ratni zločinac

  • 03.04.2019. 12:18

Predavanje o vjeri u Zagrebu na kojem je govorio haški osuđenik Dario Kordić prekinula je grupa studenata povicima da je Kordić ratni zločinac.

Grupa mladih je na juče održanom skupu u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić" unijela i transparent koji im je oduzet, prenosi 24sata.hr. 

Kordića je na kaznu od 25 godina zatvora osudio Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, između ostalih, i za zločin počinjen u selu Ahmići 16. aprila 1993. godine kada je ubijeno više od stotinu bošnjačkih civila.

Kordić je bio jedan od komantant te akcije HVO.

Oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji.

Kordić je, inače, na predavanju rekao kako je "spoznao Boga" dok je 17 godina bio u zatvoru.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.