Detalji stravične nesreće u Hrvatskoj

Troje mrtvih, 11 povrijeđenih, među njima i osam stranaca

  • Извор: Агенције
  • 10.09.2022. 10:47

Mjesto nesreće obuhvata veliki prostor i policija ga osigurava za uviđaj koji treba da obavi županijski državni tužilac u saradnji s policijom, rečeno je u policiji.

Teška nesreća u Hrvatskoj - troje mrtvih, 11 povrijeđenih, među njima i osam stranaca


Mjesto željezničke nesreće, u kojoj je sinoć kod mjesta Rajić nedaleko od Novske u Hrvatskoj poginulo troje a povrijeđeno 11 ljudi, obezbjeđuje se, obavljene su formalne pripreme i treba da počne uviđaj, prenosi Hina pozivajući se na policiju.


Nesreća se dogodila kada je, prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, putnički voz prošao na crveno i udario u teretnu kompoziciju zaustavljenu zbog kvara, u mjestu Rajić.

Cijelu noć su na mjestu nesreće dežurali pripadnici svih službi koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima.

Direktorka Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević rekla je za HRT da je osam timova hitne pomoći bilo na terenu u roku od 35 minuta, a posijle toga su upućena još četiri tima iz susjednih županija.ž

Direktor Crvenog krsta Novska Zoran Prpić kazao je za Hinu da su svi povrijeđeni stabilno i da je Crveni krst u kontaktu s ambasadama budući da je među povrijeđenima osam stranih državljana.

Nezvanične informacije govore da je među povređenima nekoliko državljana Irana.

Kako javlja hrvatska televizija Nova pretpostavlja se da su migranti iz Irana bili u vagonu teretnog voza.

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je obišao povređene u novogradiškoj bolnici, izrazio je saučešće porodicama stradalih i zahvalio je dežurnim službama koje su adekvatno reagovale.

"Ukupno smo hospitalizovali 11 povrijeđenih, od kojih u ovoj bolnici njih sedmoro, tri u Slavonskom Brodu i jednog u Pakracu. Svi su su s lakšim telesnim povredama osim dvoje koji se nalaze u ovoj bolnici i koji nisu životno ugroženi, pa u ovom trenutku nema razloga za premještanje u Zagreb", rekao je Beroš iz Nove Gradiške.

Mjesto teške željeznicke nesreće obišao je sinoć i hrvatski premijer Andrej Plenković i izrazio saučešće porodicama poginulih. Istraga će, rekao je, utvrditi sve okolnosti ove željezničke nesreće

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.