Jeziv snimak vršnjačkog nasilja

Tukli dječaka, ali ne mogu biti kažnjeni jer imaju manje od 14 godina

  • 26.01.2021. 20:22

Identifikovani su svi učesnici predmetnog događaja i utvrđeno je da su osobe koje udaraju oštećenog dječaka maloljetnici (2007. godište), a takođe su identifikovane i osobe koja su prisustvovala predmetnom događaju za koje je takođe utvrđeno da su maloljetni (2007. godište).

Podsjetimo, u nedjelju je objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan dječak, a zatim i drugi udaraju trinaestogodišnjaka koji ne pruža otpor.

Grupa dječaka koja prisustvuje tom događaju, kako se jasno vidi na snimku, ne radi ništa da spriječi isto.

Ovaj čin dogodio se u Makedonskom naselju u Baru, ispred marketa, prenosi Blic.

"Osnovno državno tužilaštvo u Baru, po saznanju za postojanje video-snimka na kojem se vidi nasilje prema jednom maloljetnom licu, u saradnji sa Upravom policije CB Bar, identifikovala sve učesnike predmetnog događaja i utvrdili da su lica koja udaraju oštećenog dečaka maloletnici (2007. godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju i za njih je utvrđeno da su maloletni (2007. godište). S obzirom da je Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, isključena mogućnost kažnjavanja i procesuiranja lica koja u vrijeme izvršenje djela nisu navršila 14 godina života, Osnovno državno tužilaštvo u Baru je o predmetnom događaju obavjestilo Centar za socijalni rad u Baru, koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

Kako se dodaje, tužilaštvo će nastaviti da efikasno preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima zakon dozvoljava gonjenje učinilaca krivičnih djela, a u slučaju maloljetnika postupak se može voditi samo prema maloljetnicima koji su navršili 14 godina, a shodno Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku.

Uznemirujući snimak možete pogledati na ovom LINKU.