Urednik lista "Dan"

Tužilaštvo odbacilo istragu za ubistvo Duška Jovanovića

  • 23.05.2019. 11:36

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori odbacilo je kao neosnovanu prijavu, odnosno izvještaj koji je sačinio privatni detektiv povodom istrage ubistva vlasnika i urednika podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića.

U saopštenju tog tužilaštva navodi se da je izvještaj odbačen nakon detaljne istrage u koju su bile uključene i italijanske vlasti, te forenzičari iz Vizbadena i Danilovgrada. 

"Na osnovu svih prikupljenih dokaza i odrađenih provjera nema ni osnova sumnje da su lica, koja se u izvještaju detektiva pominju kao organizatori i pomagači, učestvovala u ubistvu urednika `Dana`", ističe se u saopštenju. 

Detektiv koji je sačinio izvještaj tražio je da posredstvom međunarodne pravne pomoći bude upoređen DNK italijanskih državljana koji su, kako tvrdi, učestvovali u ubistvu Jovanovića sa tragovima koji su pronađeni na pušci koja je slata u Vizbaden. 

Postupajući prema naredbi Specijalnog državnog tužilaštva od 12. februara, tom organu je dostavljen izvještaj DNK vještačenja. 

"Nakon analize tog izvještaja, kao i svih do sada prikupljenih podataka i dokaza, ocijenjeno je da ne postoji osnovana sumnja da su Đuzepe Đordano, Antonio Prikoko i Điole Karmelo Manđola, koji su u detektivskom izvještaju označeni kao neposredni izvršioci, izvršili krivično djelo teško ubistvo, kao i drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", naveli su iz Tužilaštva. 

Iz te pravosudne institucije dodali su da ni u pogledu tvrdnji o organizatorima i pomagačima koji se navode u izvještaju nisu utvrđene činjenice koje bi ukazivale na osnov sumnje da su ta lica na bilo koji način učestvovala u ubistvu Jovanovića. 

U izvještaju se pominje i Damir Mandić, koji je za saučesništvo u ubistvu urednika "Dana" osuđen na 19 godina zatvora. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм