Vandalski čin

U centru Pule grafiti sa kukastim krstom i natpisom "Za dom spremni"

  • Извор: СРНА
  • 28.01.2022. 07:47

U centru Pule na Međunarodni dan obilježavanja sjećanja na žrtve Holokausta osvanuli su grafiti sa kukastim krstom i ustaškim natpisom "Za dom spremni".

Istarski župan Boris Miletić najoštrije je osudio ovaj vandalski čin u vidu pojave sramotnog fašističkog obilježja u Puli i to na Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

- Istra je bila i ostala regija koja se ponosi svojim antifašističkim tekovinama, a nedaleko je poznata po svojoj multikulturalnosti i toleranciji - poručio je Miletić.

Crtanje nacističkih obilježja i ustaških pozdrava osudio je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić, koji je istakao da je članovima nove gradske uprave u interesu da svake godine obilježavaju Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

- U interesu nam je i da jedan kutak u gradu bude posvećen Ani Frank, kao i djeci koja su doživjela tragediju Holokausta i svih ratnih tragedija na ovom području koje su na tužan način obilježile sve generacije, pogotovo mlade ljude - rekao je Zoričić.

U Puli su se i prošle godine 30. decembra na nekim zgradama pojavili grafiti sa kukastim krstovima i natpisom "Hitlerjugend", prenosi portal "Indeks".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм