Najavljeno nevrijeme

U Crnoj Gori stanje stabilno, najviše padavina na Cetinju

  • Извор: СРНА
  • 17.01.2023. 21:49

Situacija u Crnoj Gori, nakon što je počelo najavljeno nevrijeme, za sada je pod kontrolom, rečeno je u Operativno komunikacionom centru Uprave policije, te apelovali da građani svoje aktivnosti prilagode vremenskim uslovima.

Intezivne padavine pogodile su cijelu Crnu Goru, a najviše kiše bilo je na Cetinju gdje je do 13.00 časova palo 180 litara po metru kvadratnom, dok je u Kolašinu palo 115 litara, podaci su Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Iz policije su naveli da žalbi građana do sada nije bilo, kao i da su ekipe službi zaštite i spasavanja u pripravnosti.

Јasmina Mustafić iz Operativno komunikacionog centra istakla je da je situacija na terenu za sada stabilna, da su vodostaji niski i da nema razloga ni za kakvu paniku.

Mustafićeva moli građane da se informišu o stanju na putevima, mostovima, svugdje gdje postoje mogućnosti bujičnih vodotokova.

Predrag Anđušić iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice naveo je da njihove ekipe obilaze teren, nakon čega podnose izvještaj, te da nisu primijećene nikakve prijetnje.

On je naveo da su u slučaju eventualnih problema na terenu spremni da reaguju, da imaju određenu količinu džakova sa pijeskom ukoliko zatreba.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм