Пицерија на југу Италије нашла се на мети жестоких критика због наплаћивања веће цијене за пицу у којој нема парадајза, који је обично главни састојак овог традиционалног јела.
Ову праксу јавно је критиковала врхунска пливачица Елена ди Лидо након што јој је наплаћено 14 евра за пицу ''триколоре'' у граду Бишеље, али и додатних 1,5 евра са напоменом ''без парадајза''.
Осим тога, Ди Лидова је морала да плати још 1,5 евра јер је наручила верзију без лактозе, пренијела је агенција ДПА.
Тридесетједногодишња олимпијка је објавила рачун на свом ''Инстаграм'' налогу уз коментар да је плаћање 1,5 евра за нешто што није ни јела ''заиста тужно и срамотно''. Такође је упитала да ли је ово легално.
Случај је испратило неколико италијанских дневних листова, а пицерија која је наплатила додатну цијену за сада није коментарисала.
Ресторани у Италији су се посљедњих година више пута суочавали са проблемима због сличне праксе, укључујући додатно плаћање за чашу воде из славине уз кафу.
Такође, било је негодовања због додатног наплаћивања преполовљеног топлог сендвича, тражења кашике или посуде са коцкицама леда.
Неки људи не конзумирају парадајз због алергије на киселу храну, што може да им изазове горушицу. Други симптоми алергије на храну крећу се од благих кожних реакција до тежих, попут анафилактичког шока, преноси Срна.