Bjelovar

Urinirao po zgradi HDZ-a i sve snimao i objavio

  • Извор: 24сата.хр
  • 21.12.2021. 15:21

Bjelovarska policija će prekršajno prijaviti 27-godišnjaka koji je urinirao po zgradi HDZ-a u Bjelovaru, a taj snimak kojom vrijeđa građane različitog političko uvjerenje od njegovog, objavio je pod pseudonimom na društvenoj mreži, što su preuzeli razni medijski portali.

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava u saopštenju u utorak nije objavila ime političke stranke o kojoj je riječ.

Ali, iz HDZ-a su u proteklih mjesec dana objavili više saopštenja o incidentnim napadima na stranačke prostorije gradske i županijske organizacije stranke u Bjelovaru, prenosi "24sata.hr".

U novembru je zabilježeno uriniranje po zgradi stranke, a 12. decembra je izvršena provala u stranačke prostorije. Tada je nepoznati počinilac obio ulazna vrata i silom ušao u prostorije HDZ-a, provalio i vrata od sekretarijata stranke i isprevrtao ormare i ladice u kojima se čuva administrativna dokumentacija, naveo je sekretar ŽO HDZ-a Silvestar Štefović.

Nekoliko dana kasnije, 15. decembra, na zgradu stranke je bačena zapaljiva naprava i oštetila fasadu.

PU bjelovarsko-bilogorska danas je saopštila da je bjelovarska policija završila kriminalističko istraživanje 'javno objavljenog snimka uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru, te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih kuća'.

"Utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okoline Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrovao pod pseudonimom na jednoj društvenoj mreži, 15. novembra ove godine između 13,15 do 13,50 sati - s namjerom prouzrokovanja straha, te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju - na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao video snimak, na kojem urinira po fasadi zgrade, u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru. Objavio je i neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare, čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo", navela je policija.

"Time je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjeljenju Opštinskog suda u Bjelovaru", dodaje se u saopštenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина