Pet osoba uhapšeno

Velika akcija u Crnoj Gori: Zbog prodaje heroina uhapšen i policajac

  • Извор: Агенције
  • 08.02.2023. 21:53

Policijski službenik i još četiri osobe uhapšeni su danas u okviru višemjesečne policijske akcije suzbijanja ulične prodaje heroina na teritoriji Podgorice.

Uhapšeni su službenik Uprave policije čiji su inicijali D.LJ. (30), te D.LJ. (24), D.K. (20), S.S. (24) i T.Š. (27), svi iz Podgorice, zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i promet droge, saopšteno je iz Uprave policije.

Akciju pod nazivom "Lovka" realizovali su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorice, zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Uprave policije su danas, po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija, kao i vozila, koje koriste osumnjičena lica.

Iz Uprave policije navodi da je u okviru ovog predmeta u prethodnom periodu podnijeta krivična prijava i protiv N.T.

Policija je tokom trajanja te višemjesečne aktivnosti oduzela ukupno 230 grama heroina, oko 120 grama marihuane, 23.345 evra, četiri vozila, 105 komada municije i dvije vage za precizno mjerenje.

"Sumnja se da pronađeni novac potiče od takozvane ulične prodaje narkotika", naveli su iz Uprave policije.