Privredni kriminal

Velika čistka u Hrvatskoj: Uhapšena i bivša gradonačelnica Knina

  • 29.05.2020. 16:04

Hrvatski MUP potvrdio je danas da se na području više gradova sprovodi akcija hapšenja državnih službenika i privrednika zbog sumnje da su počinili krivično delo protiv službene dužnosti i privrednog kriminala sa obilježjima korupcije.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je za Hinu rekla da je Policijski nacionalni Biro za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) započeo jutros akciju hapšenja na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca radi realizacije višemesečnog kriminalističkog istraživanja.

U MUP-u preciziraju da su u toku hapšenja više osoba, državnih službenika i privrednika, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Zvanično je zasad potvrđeno hapšenje predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac.

Index.hr prenosi da je poznat identitet sedam uhapšenih osoba. Pored Jakupčića i Rimac, uhapšeni su još šef splitske ispostave HŠ-a Ivan Melvan i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

N1 takođe piše da je uhapšena i HDZ-ova Ružica Njavro, sekretar kabineta Ministarstva poljoprivrede.

Hina iz izvora bliskim istrazi saznaje da je među uhapšenima i Ante Sladić, preduzetnik iz Šibenika koji će tokom dana takođe biti doveden u Zagreb.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je više od deset osoba. Navodno se radi o 13 uhapšenih.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм