Невријеме у Хрватској

Задар под водом: Због олујног вјетра брод се насукао на улицу

  • Извор: СРНА
  • 11.03.2024. 11:37

На подручју Задра током ноћи и јутра пала су 164 литра кише по метру квадратном, поплављени су скоро сви дијелови града, због олујног вјетра у прекиду су трајектне линије, а један брод се насукао на улицу.

Невријеме, праћено јаком грмљавином, почело је синоћ око 20 часова и трајало до јутрос, рекао је руководилац Метеоролошке станице у Задру Анђелко Видовић.

Према његовим ријечима, на задарском подручју пало је кише као у пола Хрватске.

Поплављени су готово сви дијелови Задра, а ватрогасци су имали 21 интервенцију током ноћи и 12 у јутарњим часовима, јавили су хрватски медији.

Из жупанијске ватрогасне јединице наводе да је било највише испумпавања воде из подрума, гаража и приземних стамбених простора, да су аутомобили остали у води, те да су интервенције имали у Задру, у Кожину, Диклу и Петрчанима, на острву Угљану, у Нину и Ражанцу.

Због великог броја интервенција, ангажована је и Државна интервенцијска јединица Задар као испомоћ ватрогасцима Јавне ватрогасне јединице Задар, а у осталим дијеловима жупаније интервенисала су добровољна ватрогасна друштва.

Један брод је у граду Нин завршио насукан на улицу.

У прекиду је трајектна линија Биоград-Ткон на острву Пашман.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм