Govor mržnje

Zagreb: Još jedna prijeteća poruka Srbima

  • 14.06.2020. 07:58

Prijeteća poruka upućena Srbima ponovo je osvanula u Zagrebu, što je na svom "Tviter" nalogu objavilo i Srpsko nacionalno vijeće.

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina", napisano je na zidu uz zgradu u naselju Borovje.

Policija je počela kriminalističku istragu, prenose hrvatski mediji.

Predsjednik SNV Milorad Pupovac rekao je da mu nije lako da komentariše novu poruku mržnje i nasilja prema Srbima u Hrvatskoj, uz pojašnjenje da nije riječ samo o Srbima već o Hrvatskoj.

Čini mu se, kaže, da se sve događa pod pritiskom šovinizma, mržnje i nasilnosti nekih grupa, nekih političkih aktera koji su je obnovili u kampanji za ove izbore.

Prethodno je u Zagrebu grupa navijača "Dinama" istakla transparent sa uvredljivim porukama upućenim srpskim ženama i djeci. Fotografija je objavljena na društevnim mrežama, a policija je zbog toga privela šest mladića koji su priznali krivicu i juče su predati pritvorskom nadzorniku. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?