Угоститељи брину

Загреб: Тражи се само вода из чесме, кафа и алкохол

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 21:23

Познати загребачки угоститељ Марин Медак, који је више од 20 година у овој бранши, наводи да након случаја тровања газираним пићем, које је установљено код младића у Ријеци и након чега је настала општа паника, ипак нико од угоститеља с којима је у комуникацији није примијетио пад посјећености у својим угоститељским објектима.

Али, иако се гости нису одрекли долазака у ресторане и кафиће, каже како су им се у ових неколико дана ипак промијениле наруџбе.

Медак тако наводи да су гости сад изузетно опрезни код наручивања пића и да избјегавају газирана.

"Реакција свих гостију је да сад више не наручују газиране сокове и минералну, него пију обичну воду из чесме, кафу и алкохол. Људи се боје", рекао је Марин Медак.

Објашњава како нико у ресторанима није мицао одређене производе, као што су то учинили неки трговци са својих полица, међутим - исто тако додаје да их конобари у ресторанима и кафићима баш ни не нуде.

У боци газиране воде из Ријеке била јака лужина

У боци газиране воде из Ријеке била јака лужина

"Људи сад не знају ни сами што је спорно. Чудна је ситуација, људи су збуњени, а ко год је икад радио у угоститељству, догодио му се барем један случај тровања и то је ужасна ствар", објаснио је Медак.

У дугогодишњем раду, гдје у години има више од 200.000 гостију, досад је, каже, продао више од 10 милиона артикала.

Али у ових више од 20 година рада на, како је рекао, више од 10 милиона проданих артикала, што хране, што пића, испричао је да је неколико пута дошло до тровања, и то је, наводи, катастрофа за све и најгоре што се једном угоститељу може догодити.

Наглашава и како онај угоститељ који тврди да му се то никад није догодило једноставно не говори истину с обзиром на то да је ту низ сегмената у послу на које се не може утицати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм