Harald Kopic

Zapisničarki pozlilo tokom ispitivanja ubice troje djece iz Zagreba

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 09.11.2021. 15:59

Harald Kopic (56), osumnjičen da je ubio svoje troje djece u Zagrebu, i dalje je u samici Bolnice za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj u kojoj na njemačkom opširno piše svoje viđenje zločina zbog kojeg mu prijeti i do 50 godina zatvora.

U međuvremenu, u zagrebačkom Županijskom državnom tužilaštvu zamenica Albina Tisanić ispituje svjedoke od kojih želi da sazna sve o životu Kopica, austrijskog državljanina koji je okrivljen da je u noći s petka na subotu, 24. na 25. septembar, u iznajmljenom stanu u zagrebačkim Mlinovima otrovao tabletama svoje troje djece i nakon toga pokušao samoubistvo, prenosi Jutarnji.

Nakon kraće hospitalizacije u KB-u Sestara milosrdnica Kopic je bio priveden prvo u policiju, a potom i u tužilaštvo i Županijski sud gdje mu je istražni sudija na predlog tužilaštva odredio istražni zatvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja dela i zbog teških okolnosti počinjenja djela.

Kopicov advokat Marko Ivica, koji ga brani po službenoj dužnosti, s obzirom na tajnost istrage potvrdio je za Jutarnji samo da je podnio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora i sprovođenju istrage, ali ta žalba još nije riješena.

Kako prenosi Jutarnji, majka djece još nije ispitana kao svjedok i vjerovatno će biti ispitana na kraju istrage, a sada su ispitivani njegove kolege i prijatelji o okolnostima njegovih poslova i privatnog života.

U nedjelji kad su djeca ubijena ona su prema dogovoru s majkom trebalo da budu kod oca, a naredne sedmice trebalo je da idu kod majke.

Poznato je da je Kopic radio kao finansijski savjetnik i menadžer u nekoliko inostranih kompanija, ali i u firmama u Hrvatskoj gde je osnovao i svoju firmu za finansijsko savetovanje, ali je istovremeno i tražio novi posao i bio na nekim razgovorima.

Naviknut na životni na "visokoj nozi", zbog finansijskih poteškoća u koje je upao, prijetilo mu je i otkazivanje stana u Mlinovima što je navodno teško primio. Međutim, još nije objasnio motiv i razlog zbog kojeg je ubio troje djece.

Koliko je istraga mučna, svjedoči i to da je prilikom jednog ispitivanja pozlilo zapisničarki u tužilaštvu prilikom ispitivanja svjedoka.

Zasad još nije sprovedeno psihijatrijsko vještačenje Kopica, a budu li ga osudili, s obzirom na to da je strani državljanin, mogao bi da traži izdržavanje kazne u Austriji.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)