Šibenik

Zatvorski službenik dilao drogu i mobilne telefone zatvorenicima

  • Извор: Индекс
  • 24.08.2021. 16:51

Radnici Službe kriminalističke policije - Policijske uprave šibensko-kninske su, u saradnji sa zaposlenima Zatvora u Šibeniku i u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Šibeniku, dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 30-godišnjakom, 26-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge te nedozvoljena posjedovanja, nabavke i izrade oružja ili eksplozivnih supstanci.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 51-godišnjak, kao radnik Ministarstva pravosuđa i uprave Zatvora u Šibeniku, od 1. maja do 22. avgusta u Šibeniku, dogovorio s 30-godišnjakom koji izdržava zatvorsku kaznu da će mu dostavljati drogu u zatvor radi daljnje preprodaje, a s namjerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi za obojicu.

Nadalje je utvrđeno da je 30-godišnjak mobilnim telefonima komunicirao s ostalih troje prijavljenih, od kojih je nabavljao drogu. Nakon što bi 30-godišnjak dogovorio nabavku droge ili mobilnog telefona, troje prijavljenih bi na širem području Šibenika dostavljalo sve naručeno 51-godišnjaku, koji bi, kao radnik Zatvora u Šibeniku, sve unio u prostorije zatvora i u najpogodnijem trenutku predao 40-godišnjaku.

U ukupno devet utvrđenih situacija u kojima je unio drogu i mobilne telefone u zatvor 51-godišnjak je zatražio i ukupno dobio 13.000 kuna.

Tokom trajanja kriminalističkog istraživanja u prostorijama Zatvora u Šibeniku obavljene su pretrage spavaonica zatvorenika. U pretragama je kod 30-godišnjaka, kao i kod drugih zatvorenika, pronađeno i privremeno oduzeto 15.3 grama bruto težine hašiša, 2.9 grama bruto težine marihuane, pet komada zamotanih cigareta s marihuanom tzv. dćžoint, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima.

Nadalje, pretragom porodičnih kuća i stanova svih osumnjičenika pronađeno je i oduzeto 9.5 grama bruto težine marihuane, digitalna vaga, 60.100,00 kuna, 750 evra, automatska puška cal. 7.62x25 sa spremnikom i 118 komada metaka te poluautomatski pištolj cal. 7.62x25 s tri spremnika i 45 komada metaka.

Svi osumnjičeni su, osim 30-godišnjaka koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku.


Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм