Hrvatska

Zbog seksualnog napastvovanja djevojčice osuđen na svega 6 mjeseci uslovno

  • Извор: Агенције
  • 22.04.2022. 17:43

Muškarac star 60 godina, koji je polno uznemiravao i dirao 13-godišnjakinju, mora djevojčici platiti odštetu u iznosu od 29.000 kuna.

Kako javlja portal "Danica", prije parnice za naknadu štete muškarac je u krivičnom postupku pravosnažno proglašen krivim za dva krivična djela protiv polne slobode polnim uznemiravanjem te je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci.

Prema pravosnažnoj presudi, 60-godišnjak je kriv jer je u julu u Zagorju na parkingu stambene zgrade djevojčicu uhvatio rukama oko struka te je grlio, a kad je ona odmicala njegove ruke, opet ju je rukama hvatao za struk. Djevojčicu je zvao da dođe u njegov stan i pitao je ima li dečka. 

U presudi stoji da je muškarac potom, za vrijeme turističke manifestacije tokom večernjih sati, u zamračenom dijelu lunaparka htio uspostaviti intimnu vezu protiv volje djeteta. Djevojčicu je pratio i u jednom trenutku joj prišao s leđa te je rukama uhvatio oko struka i tražio da ga poljubi.

"Kad je ona isto odbijala učiniti, više puta ju je poljubio u obraz nastojeći je poljubiti u usta iako se ona tome opirala nastojeći se osloboditi njegovih ruku, a kada se ipak uspjela izmaknuti, rukom ju je primio za zadnjicu", piše u presudi.

Djevojčica ima niz zdravstvenih smetnji zbog trauma koje je proživjela kao žrtva polnog uznemiravanja. Kod nje je izražena tjeskoba, ima česte glavobolje, zatvara se u sebe, izostajala je iz škole, od straha ne želi izlaziti iz kuće, nema apetit i pati od nesanice. 

"Osim toga, osjeća emocionalnu uznemirenost te je u redovnom psihijatrijskom tretmanu u vidu odlazaka na terapije i konzumiranja lijekova u okviru Poliklinike za zaštitu djece te kod školskog pedagoga i neurologa", stoji u zaključku presude.

Djevojčica je preko roditelja tužbom zatražila da joj osuđeni muškarac plati 47.000 kuna odštete. Na kraju je sud odlučio da će dobiti odštetu u iznosu od 29.000 kuna, piše "Danica".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм