Daniela A.

Životna priča žene pronađene na Krku: Njen nakit nosila i Brižit Bardo

  • Извор: 24сата.хр
  • 23.09.2021. 08:17

Daniela A, koju je policija pronašla krvavu na Krku, a koja se nije sjećala ko je, rodila se u Trenčinu u Slovačkoj. S 19 godina otišla je u Ameriku. Počela je raditi s nakitom, prenosi slovački portal "mytrencin.sme" priču o Danieli A.

Objavili su je 2008. godine.

Porodica je rekla da ide u Ameriku u zadnji čas. Pozvala je sestru da ide s njom.

"Htjela sam ići u Australiju ili Novi Zeland, to je bio moj smjer. Osoba koja mi je pomogla s vizom me u zadnji čas odgovorila. Nisam poznavala nikoga u SAD. Nisam rekla svojoj porodici da idem do zadnjeg trenutka. Pozvala sam sestru i prijatelje da dođu sa mnom, ali nisu htjeli pa sam otišla sama", rekla je u intervjuu 2008.

Put ju je odveo u Los Anđeles. Prva tri mjeseca bilo je teško, tražila je smještaj i učila novi jezik. Prvo je bila dadilja pa spremačica. Nakon godinu dana je počela raditi u agenciji za nekretnine. Tada se odlučila da studira dizajn.

Specijalizovala se za izradu nakita. Radila je nakit od zlata, dragog kamenja i bisera. Išlo joj je sve bolje i prijatelj koji je bio muzički menadžer povezao ju je s ljudima u filmskoj industriji. Počela je raditi nakit koji su koristili u filmovima i serijama.

Njene kreacije nosila je glavna glumica u seriji Sabrina, mlada vještica.

"Odlučila sam da studiram dizajn u Santa Moniki, specijalizovala sam se za ručno rađeni nakit. Dobila sam posao u zlatari. Ispočetka sam svoje dizajne kreirala s jeftinijim materijalima, a nakon toga sam počela ulagati u skuplji materijal i opremu", objasnila je.

Čak su i glumci u megapopularnoj seriji 'Prijatelji' nosili njene kreacije, prenosi "24sata.hr".

Dajen Ros je kupila pet njenih radova odjednom, a nakite koje je izrađivala nosili su i Brižit Bardo, Barbara Strajsend i zvijezde serije "Melrose Place". Postala je popularna širom svijeta.

Izlagala je u Njujorku, Japanu i Hong Kongu. U Los Anđelesu je upoznala i supruga, koji je filmski producent, ali razveli su se 2000. godine. Tad se vratila u Slovačku.

"Htjela sam isprobati nešto drugačije, nešto novo. Nakon razvoda, htjela sam ponovo udahnuti i promijeniti okolinu. Htjela sam se ponovo zbližiti s porodicom, nadoknaditi izgubljeno vrijeme", rekla je Daniela A. prije 13 godina slovačkom portalu. 

U Slovačku se vratila 2000. godine, nakon što se razvela sa suprugom. Nedostajala joj je porodica. I kod kuće je pokrenula biznis s nakitom. Kaže da je taj dar naslijedila od oca. Ostala je u Slovačkoj iako je na trenutke razmišljala o povratku u Ameriku. 

To je priča o Danieli A., ženi koju su, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pronašli na Krku, krvavu i bez pamćenja.

Тагови:
  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.