Ovo je bio zadatak Radoja Zvicera

Žrtve uklanjali sonom kiselinom: Ovo su detalji optužnice protiv kavačkog klana

  • Извор: Агенције
  • 31.01.2022. 17:26

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo u optužnici protiv Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera i još 13 pripadnika "kavačkog klana" navodi da je kriminalna grupa formirana 2020. i da je jedan od organizatora i dalje nepoznat.

Kako prenosi portal Dan, u optužnici se navodi da se Kašćelan tereti da je "sebi odredio zadatak da planira izvršenje krivičnih djela, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije, obezbjeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih djela i učestvuje u njihovom izvršenju".

- Prema optužnici, Kašćelan je određivao koga od pripadnika rivalskih kriminalnih klanova treba ubiti. Okrivljeni Zvicer je prikupljao podatke o kretanju osoba koje treba ubiti i obezbjeđivao elektronska sredstva za nadzor i praćenje. Bio je zadužen i da određuje mjesto izvršenja krivičnih djela kao i način na koji će krivična djela pripadnici izvršavati - piše, između ostalog u optužnici, kojom im se na teret stavlja brutalno ubistvo "škaljarca" Nikole Stanišića u avgustu 2020.

- Zvicer im je davao instrukcije i na koji način da uklone tragove i koja sredstva da koriste. Prema optužnici, Zvicer je članovima grupe savjetovao da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje pospe sona kiselina - prenosi crnogorski portal.

Podsjetimo, Radoje Zvicer uspio je da izbjegne hapšenje i za njim su potjernice raspisale i Crna Gora i Srbija. On je, navodno, blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u februaru prošle godine uhapšeni u Srbiji i od tada su u pritvoru.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)