Gost Večernjih vijesti ATV-a 

Aničić: Velike mogućnosti ulaganja u Mrkonjić Grad

  • 30.07.2018. 22:49

Povodom slave Mrkonjić Grada, Ilindana, u Večernjim vijestima ATV-a gostovala je načelnica opštine Divna Aničić i pozvala sugrađane, ali i sveštenstvo i zvanice iz političkog života da uveličaju ovaj događaj.

"Osveštenje hrama Svetog Save, kojem će prisustvovati patrijarh srpski Irinej i iguman hilandarski, je 2. avgusta. Pozivam sugrađane, ali i ljude iz okolnih opština da dođu i zajedno sa nama prisustvuju ovom radosnom činu. Dan prije, 1. avgusta će biti služen parastos na pravoslavnom groblju. U sklopu trodnevnog obilježavanja slave biće održana i smotra folklora, a nastupiće i Jelena Tomašević," rekla je Aničićeva.

Osvrnuvši se na izjavu predsjednika Srpske Milorada Dodika da je Mrkonjić Grad jedna od najperspektivnijih opština u Srpskoj, Aničićeva pojašnjava da je krajem prošle godine postignuta rekordna zaposlenost, od 2009.

"Zahvaljujem se poslodavcima na otvaranju brojnih radnih mjesta. Naravno, i opština zadnjih godina provodi razne mjere podrške privrednicima, što je dalo rezultate. Velike su mogućnosti u Mrkonjić Gradu, kada je riječ o ulaganju u poljoprivredu, turizam i drvopreradu. Pozivam investirtore da ulažu u Mrkonjić Grad i da se zainteresuju za Poslovnu zonu u Podbrdu, koja je nadomak budućeg auto-puta," rekla je Aničićeva.

Ona je dodala da su ove godine planirali i rekonstrukciju i izgradnju 20 kilometara puta, uz pomoć Vlade Srpske, te da će biti sanirane sve osnovne i srednje škole u ovoj opštini. 

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)