Bolji uslovi za policiju u Gradišci, Prnjavoru i Srpcu

  • 12.11.2020. 18:50

Video nadzor ali i bolji uslovi za policiju, dogovoreni su u Gradišci, Srpcu i Prnjavoru. Gradiška je već dobrim dijelom pod kamerama ali taj vido nadzor biće još savremeni dogovorili su ministar Dragan Lukač i gradonačelnik Zoran Adžić. 

Posebnua pažnja,porcuju, posvećuju ovom gradu kada je  u pitanju bezbjednost jer je često na meti migranata. Za godinu dana,na ovom području privedeno ih je više od hiljadu.

"Spriječeni su da na bilo koji način vrše krivična djela i prekršaje i jednostavno su otišli dalj,e napustili su ovo područje, ali nisu uspjeli da ugroze naše građane na ovom području", kaže ministar policije Republike Srpske, Dragan Luka.

"Želim da se zahvalim ministru na zainteresovanosti da video nadzor u Gradišci tehnološki unaprijedimo da ga i proširimo na veće mz kao što je Nova Topola i Podgradci i zb og situacije sa migrantima i zbog toga što se Gradiška nalazi na vratima Republike Srpske", kaže gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić.

Bolji uslovi očekuju i policiju u Srpcu. I u ovoj opštini biće nadograđen video-nadzora ali rekonstruisana i zgrada Policijske stanice. Opština bi trebalo da se pobrine za prenos vlasništva sa objekata koji su potrebni za funkcionisanje Policijske stanice. 

"Posebno ističem podršku koju smo dobili od ministra i po pitanju video nadzora, i podršku koju smo dobili za rekonstrukciju PS u centru grada tako da ćemo dobiti pored funkcionalnosti i estetski efekat", kaže Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac.

Video nadzor u Prnjavoru dao je već rezulatate. Teška saobraćajna nesreće riješena je uz pomoć snimaka sa video nadzora. Ipak biće unaprijeđen, biće postavljeno još 46, pa će i Prnjavor dobiti kamere koje će moći da uoče vozače kod kojih je istekla registracija. I u Prnjavoru će doći do  prenosa vlasništva sa opštine na MUP objekta koji već koristi prnjavorska policija. Ono čime se u Prnjavoru posebno hvale jeste da Žandermerija MUP-a Srpske koristi konje sa prnjavorske ergele “Vučijak”

"Ono što je posebno važno za nas jeste odlična promocija ergele Vučijak koji je simbol našeg grada za potrebne Žandarmerije i mislim da je to odlična prilika za promociju našeg grada", kaže načelnik Prnjavora, Darko Tomaš.

"Takođe smo razgovarali sa načelnikom da pomogne u prenosu jedog objekta koji već koristi stanica policije
u nadležnost stanice policje", kaže Lukač.

U svim mjestima koje je ministar Dragan Lukač danas posjetio, stanje javnog reda i mira i bezbjednosti je na zadovoljavajućem nivou, 

Тагови: