PDP

Brčkalo: Deklaracija usklađena sa stavovima Srpske

  • 13.07.2018. 16:20

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo tvrdi da je kabinet člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske tekstove svih dokumenata prije potpisivanja Deklaracije o ratnim zločinima uskladio sa stavovima Vlade Srpske, kao i Srbije, koja ih je usvojila.

Brčkalo kaže da su svi stavovi Republike Srpske ispoštovani, uključujući i Deklaraciju o ratnim zločinima, koju su potpisale zemlje učesnice Berlinskog procesa, iz koje je izbrisan i dio u vezi sa simbolima, što je bila sugestija Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, saopšteno je iz PDP-a. 

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić ponovo je danas pojasnio da je za Republiku Srpsku u Deklaraciji o ratnim zločinima ostao sporan dio koji se odnosi na priznavanje presuda domaćih i međunarodnih pravosudnih institucija koje se odnose na krivična djela ratnog zločina, jer to dugoročno može da nanese štetu Srpskoj i njenim građanima. 

Kojić je istakao da su srpski predstavnici u institucijama BiH trebali iz Deklaracije o ratnim zločinima da izbace dio koji se odnosi na priznavanje presuda domaćih i međunarodnih pravosudnih institucija koje se odnose na krivična djela ratnog zločina, na isti način kao što su izbacili dio koji se odnosi na simbole. 

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, po ovlaštenju Predsjedništva BiH, potpisao je u Londonu Deklaraciju o ratnim zločinima. 

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм