NSRS

Brčkalo: Podržaćemo Prijedlog zakona o zateznoj kamati

  • 20.06.2018. 13:48

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo rekao je da će ovaj klub podržati donošenje Prijedloga zakona o zateznoj kamati po hitnom postupku.

Podsjećajući da je vladajuća većina predložila identičan zakon koji je ranije predlagala opozicija, Brčkalo je rekao novinarima da je zadovoljan činjenicom da je ovaj prijedlog zakona konačno došao u skupštinsku proceduru i da vjeruje da će biti usvojen.

On je dodao da je opozicija u protekle tri godine tri puta predlagala donošenje zakona o visini zatezne kamate u parlamentu Republike Srpske, ali da su odbijeni uz obrazloženje Vlade da će njihovi zakoni pogoršati stanje likvidnosti privrede Republike Srpske.

Brčkalo kaže da je opozicija uspjela u tome da se iz skupštinske procedure povuče Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, jer nema transparentnosti i podataka koliko je sredstava do sada potrošila Agencija za osiguranje Republike Srpske u proteklom periodu.

"Za opoziciju je posebno frapantno da ovaj namet koji je predviđen ovim prijedlogom zakona ima samo u Republici Srpskoj, zbog čega su naše osiguravajuće kuće u podređenom položaju u odnosu na region", zaključio je Brčkalo.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija u ime Vlade Republike Srpske povukao je iz skupštinskle procedure Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju radi daljih kosultacija o ovom zakonskom rješenju u Vladi.

Tokom skupštinske rasprave o prijedlogu ovog zakona, Tegeltija je rekao da povlači ovaj prijedlog zakona iz skupštinske procedure radi daljih konsultacija u Vladi i da će ovaj zakon u redovnoj proceduri i formi nacrta biti razmatran na nekoj od narednih sjednica parlamenta Srpske.

 

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм