Petar Đokić

Brine informacija o uplitanju stranaca u izbore

  • 27.09.2018. 13:15

Predsjednik SP-a Petar Đokić potvrdio je danas podršku kandidatima koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović, istovremeno izrazivši zabrinutost zbog informacija o uplitanju stranaca u izborni proces u BiH.

"Očito ne mogu da prihvate da će naša koalicija biti pobjednik na predstojećim izborima. Brine i mogućnost nekih incidenata kojim bi moglo da bude izazvano određeno nezadovoljstvo građana i da kažu da je za to odgovorna sadašnja vlast. To je strašno, jer može biti ugrožena stabilnost u ovoj zemlji, što je nedopustivo", naglasio je Đokić. 

On je dodao da određeni centri međunarodnog uticaja postoje i u Centralnoj izbornoj komisiji BiH. 

"Volju naroda na izborima niko ne smije da pokuša da prekroji, a za nas je značajno što je koalicija SNSD-DNS-SP jaka i stabilna", ističe Đokić. 

On je napomenuo da je ova koalicija ostvarila značajne rezultate u očuvanju i razvoju Republike Srpske. 

"Iza naše koalicije su mjerljivi rezultati rada, a pokazali smo da smo čvrsti i jedinstveni, te opredijeljeni da vodimo politiku razvoja Srpske", rekao je Đokić novinarima nakon sastanka u Banjaluci sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, premijerom Željkom Cvijanović i liderom DNS-a Markom Pavićem. 

On je ocijenio da je Srpska politički faktor ne samo u BiH, nego i u regionu. 

"Želimo da vodimo politiku snažne promocije Srpske", dodao je Đokić i poručio da je neophodno poštivati Dejtonski sporazum da bi odnosi u BiH bili kvalitetniji.