PDP

Crnadak: Najvažnije zaustaviti odlazak mladih

  • 14.07.2018. 13:41

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak rekao je da su stvaranje uslova da se bezbjedno živi i da se zaustavi odlazak mladih iz Republike Srpske među najvažnijim ciljevima na kojima će ova stranka raditi sa svojim partnerima u narednom periodu.

Crnadak je naveo da je jedna od osnovnih stvari na kojima će se raditi i to da se "institucije oslobode" stranaka koje su sada na vlasti. 

On je naveo da sa PDP-om građani znaju na čemu su i kad je riječ o međunarodnoj politici kao i ulozi i poziciji Republike Srpske na međunarodnoj sceni. 

"PDP je prethodne četiri godine radio na stalnom jačanju međunarodne pozicije Republike Srpske, njenoj dodatnoj afirmaciji i bili smo veoma jasni oko ključnih stvari poput pitanja NATO-a, Kosova i drugih, važnih, za srpski narod", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Kad je riječ o pitanjima u vezi sa saradnjom s NATO-om, Crnadak je naveo da PDP čvrsto stoji na poziciji da nema govora o članstvu BiH u NATO sve dok je Srbija vojno neutralna. 

"Moram da ponovim da su sve ključne odluke o približavanju BiH NATO-u donijeli Nikola Špirić i Nebojša Radmanović 2008. i 2009. godine, a da je odluka o vojnoj neutralnosti Srbije donesena 2007. godine", dodao je Crnadak.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.