Predsjednik NSRS

Čubrilović: Drinić - značajna lokalna zajednica, razvoj vidljiv

  • 09.06.2020. 13:10

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Driniću da je ova lokalna zajednica jedna od značajnih u Srpskoj, jer je njen razvoj vidljiv.

"Žao mi je što broj stanovnika nije veći, ali je evidentno da se Drinić razvija, zahvaljujući radu stanovnika i lokalne vlasti. Ova lokalna zajednica je danas urbana, ima sve potrebne ustanove i može da funkcioniše samostalno", rekao je novinarima Čubrilović, nakon sastanka sa načelnikom opštine Drinić Milanom Grbićem.

On je izrazio nadu da će lokalna vlast nastaviti sa kvalitetnim radom, razvojem, te stabilizacijom privrednih i životnih uslova.

Grbić je istakao da je razvoj infrastrukture prioritet opštine Drinić.

"Realizujemo značajne projekte za našu lokalnu zajednicu, a jedan od njih jeste asfaltiranje ulica i puteva, kao i izgradnja trotoara. Nadam se da će nam u realizaciji projekata pomoći vlade Srpske i Srbije, a cilj jeste asfaltiranje puta prema opštini Istočni Drvar za šta nam je Vlada Srpske obećala 300.000 KM", rekao je Grbić.

Čubrilović je u Driniću uručio tri bicikla djeci u višečlanoj porodici Banjac.

Marija Banjac rekla je da su od troje njene djece, dvoje dijabetičari.

"Zahvalna sam za današnji poklon. Porblemi sa kojima se suočavaju dijabetičari su veliki i ono što nam je sada neophodno su senzori za mjerenje nivoa šećera u krvi", rekla je Banjac. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина