Banjaluka

Čubrilović: Fulurija - čovjek za poštovanje

  • 02.02.2021. 12:03

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je narodni poslanik Aleksandar Fulurija, koji je preminuo od posljedica virusa korona, bio primjer korektnog čovjeka i partnera, čovjek za poštovanje.

Čubrilović je istakao da je Fulurija bio prvi narodni poslanik koji je postao žrtva virusa korona, što pokazuje kakva je opasnost od epidemije i da nema opuštanja u poštivanju propisanih mjera.

"On se hrabro borio, ali je virus pobijedio, uprkos uloženim naporima ljekara u Foči i Banjaluci", rekao je Čubrilović na komemorativnoj sjednici u prostorijama Narodne skupštine organizovane povodom Fulurijine smrti.

Čubrilović je istakao da je Fulurija kao narodni poslanik birao riječi u ophođenju i nikog nije omalovažavao, znao je svoja poslanička prava i obaveze i za riječ se javljao samo kada je na dnevnom redu bila tema o kojoj je imao šta da kaže.

"Bio je poslanik za poštovanje. Njegovim odlaskom na gubitku su svi, a najviše njegova porodica", istakao je Čubrilović.

Predsjednik NDP-a i narodni poslanik Dragan Čavić govorio je o Fulurijinom životnom putu, navodeći da je za narodnog poslanika izabran 2018. godine, a u NDP-u je bio od osnivanja i bio je član Predsjedništva.

On je dodao da je Fulurija bio i odbornik u Skupštini opštine Višegrad, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, uspješan ljekar, sporti radnik koji je do uspjeha uvijek dolazio poštenim radom.

Aleksandar Fulurija preminuo je u nedjelju, 31. januara, u 59. godini od posljedica virusa korona.

Fulurija će sutra biti sahranjen u Višegradu. 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина