Trebinje dobilo novog gradonačelnika

Ćurić: Moja pobjeda je rezultat našeg rada u prethodnom periodu

  • 18.02.2019. 19:15

Južnjaci su rekli svoje, Mirko Ćurić iz SNSD-a novi je gradonačelnik Trebinja. Više od 9.500 njegovih sugrađana dalo mu je povjerenje. Slavlja u najjužnijem gradu Srpske nije falilo, a Ćurić je ujedno proslavio i svoj 40. rođendan. 

Ćurića je osim SNSD-a podržalo još devet stranaka. Sa više od pet hiljada glasova razlike pobijedio je kandidata koalicije „Trebinje zaslužuje bolje“ i člana PDP-a Sašu Borjana. Ćurić kaže da je ovo rezultat uspješnog rada u proteklom periodu.

"Koristim priliku da se zahvalim svim građanima Trebinja, nastavljamo naprijed, idemo tamo gdje smo stali. Poruka koja je rečena je da se radilo u prethodne dvije godine, i te kako. Ovo je veliki rezultat u našu prednost, prednost naše koalicije. Koristim priliku da se zahvalim i svima njima i naravno svim članovima SNSD-a, samo ovako možemo naprijed, ni na jednom mjestu nismo izgubili," rekao je Ćurić.

Da li je svoj rođendan proslavio poraženi kandidat nismo uspjeli saznati, u PDP nisu željeli pred kameru, a kako nam je u telefonskom razgovoru rekao Saša Borjan to je bio stav partije. Prijevremeni izbori u Trebinju prošli su bez problema i nepravilnosti. 

"Nije bio nijedan prigovor niti od strane političkih subjekata niti od strane posmatrača. Takođe birački odbori su na vrijeme završili svoj dio posla, uredno su predali birački materijal," potvrdio je Željko Ružić, predsjednik Gradske izborne komisije.

U Trebinju se glasalo na 45 biračkih mjesta. Od 30.537 stanovnika sa pravom glasa građansku dužnost je obavilo njih 14.590. Prijevremeni izbori na jugu raspisani su nakon što je bivši gradonačelnik Luka Petrović preuzeo funkciju generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske.