Cvijanović posjetila novoizgrađeni vrtić u Donjoj Previji

  • 09.04.2021. 15:36

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas novoizgrađeni Vrtić "Srbija" u Donjoj Previji u opštini Ribnik, te istakla da nema većeg zadovoljstva od podrške ovakvim sjajnim projektima.

Cvijanović je naglasila da je posebno raduje to što je ovo mjesto osmišljeno kao kompleks koji se sastoji od više sadržaja, više cjelina - vrtić, škola i stanovi za vaspitače i omladinski dom.

- Na taj način pokušavamo da, koncentrišući određene stvari, omogućimo uslove za bolji život i jednostavniji za roditelje. Sjajna stvar je što je u planu opštine da se ovdje gradi i zgrada za mlade bračne parove, za šta će opština imati podršku Republike - rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da svi ovi sadržaji zajedno daju novu dimenziju Ribniku i da je sigurna da će ovdje napraviti perspektivno mjesto na zadovoljstvosvih ljudi koji tu žive.

Cvijanović je naglasila da su brojni realizovani projekti na području opštine Ribnik plod odlične saradnje ove lokalne zajednice sa republičkim institucijama.

- Posebno sam ponosna na one projekte koji su usmjereni ka stvaranju što boljih uslova za djecu, kao i za mlade ljude u Ribniku - napisala je Cvijanović na svom Instagram profilu.

Neki od tih projekata su, kako je navela, rekonstrukcija i sanacija Omladinskog doma u Donjoj Previji i izgradnja vrtića koji su finansijski podržani iz budžeta predsjednika Republike Srpske.

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać objasnio je da je vrtić izgrađen u saradnji sa Vladom Srbije, koja je donirala 97.500 KM i Vladom Srpske, koja je donirala 70.000 KM.

- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nam je dalo rješenje za rad, a na današnjoj sjednici Skupštine odlučeno je da roditelji za jedno dijete plaćaju 130 KM, a za drugo 70 KM. Kada se ispoštuju sve procedure, vrtić bi trebao početi sa radom za tridesetak dana - dodao je Karać.

Vršilac dužnosti direktora predškolske ustanove "Srbija" Zorica Stojanović naglasila je da je ovo prva predškolska ustanova na području Ribnika, što je od velikog značaja za ovaj kraj i za socijalizaciju djece.

- Naši maksimalni kapaciteti su za oko 70 djece, međutim, u skladu sa trenutnom epidemiloškom situacijom, u početku će biti oko 40 djece i biće raspoređeni u tri vaspitne grupe - navela je Stojanovićeva.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović prethodno je danas razgovarala sa rukovodstvom opštine Ribnik, zatim je posjetila spomen-sobu poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a potom i Dom zdravlja Ribnik.

 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок