Na međunarodnom forumu

Delegacija Republike Srpske u Moskvi

  • 31.01.2019. 08:00

Delegacija iz Republike Srpske učestvovaće od danas do subote, 2. februara, u Moskvi na međunarodnom forumu "Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje" i svečanosti povodom obilježavanja 10 godina od intronizacije patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Delegaciju čine savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srđan Perišić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Vojin Mitrović i pomoćnik ministra za prosvjetu i kulturu Srpske Tanja Đaković. 

U okviru ovog skupa danas će u Gornjem domu ruskog parlamenta biti održana zajednička sjednica Međunarodnog slovenskog savjeta i učesnika međunarodnog foruma "Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje", na kojoj će se obratiti Perišić. 

Nakon ovog skupa oni će u Moskvi prisustvovati svečanosti povodom obilježavanja 10 godina od Pomjesnog sabora Ruske pravoslavne crkve i intronizacije patrijarha Kirila. 

Perišić je rekao Srni da je značajno da delegacija iz Srpske učestvuje na ovom skupu da bi još jednom poručila da je jedinstvo Evrope potrebno pokazati i u BiH. 

"Formiranje vlasti nakon izbora uslovljeno je time da se Srpska opredijeli za NATO integracije, uprkos njenom jasnom protivljenju. Mi smo se opredijelili za vojnu neutralnost i tražimo da se to poštuje", rekao je Perišić. 

Međunarodni forum "Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje" počeo je juče i traje do subote, 2. februara.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм