Doboj proslavlja krsnu slavu

  • 19.08.2020. 18:48

U duhu zajedništva i preobraženja na bolje, uz prisustvo srpakog člana  Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kuma slave, Doboj je proslavio krsnu slavu Preobraženje Gospodnje. Milorad Dodik, čestitajući slavu poručio je da će ostati posvećen Doboju i Srpskoj. Već su vidljivi mnogi projekti koje smo zajedno realizovali, poručio je Dodik i podjsetio na projekte čija realizacija predstoji. 

"Doboj je veliko gradilište, vama je poznato već javnosti da je u Doboju planirana investicije 700 miliona maraka što obuhvata regulaciju rijeke Bosne, regulaciju odnosno izgradnju obilaznice autoputa oko Doboja, sve će to uticati na stabilnost sad sam doputovao i divim se ljepoti ovog grada“, kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. 

Ljepoti će doprinijeti i danas osveštani vladičanski dvor. U taj projekat Vlada Srpske i grad Doboj uložili su 500.000 maraka. 

"Posebno sam posnosan što smo ovdje zajedno učinili ovu rekonstrukciju ovog doma koji treba da okupi sve ljude koji su važni i sve procese, koji su važni za naš identitet, prije svega crkva, kulturne manifestacije“, kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

"Ponosno možemo da kažemo da grad Doboj se preobražava na bolje, zahvaljujući predsjedniku Dodiku, predsjednici Željki Cvijanović, predsjedniku Radovanu Viškoviću i svim ljudima koji obnašaju javne funkcije i naš cilj je da u narednom periodu budemo i ostanemoo okupljeni i zajedno sa SPC, ali i oko projekata i potreba naših građana“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Osveštani eparhijski dom, će pokazivati zajedništvo i povezanost Nemanjića, poručio je episkop zvorničko tuzlanski. Dom je uređen spolja, a slijedi unutrašnje uređenje.

"Sad če da se proširi da bude ne samo eparhijski centar, nego da bude i kulturni centar i duhovni centar ovde u gradu Doboju. To hoćemo da bude da ima širu nemenu da se bude okupljamo ne samo na crkvene praznike, nego kulturne“, kaže Njegovo presoveštenstvi episkop  Zvorničko-tuzlanski Fotije.

Gradonačelnik Boris Jerinić povodom slave, kumu slave uručio je poklon sliku. Skromnije nego do sada, zbog pandemije korona virusa, obavljeno je lomljenje slavskog kolača. Slavska svečanost završava večerašnjim koncertom srpskog crkveno pjevačkog društva „Bogoljublje“. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?