Predsjednik SNSD-a

Dodik najavio: Višković će biti mandatar

  • 01.11.2018. 19:03

Predložićemo Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske - obajvio je to danas popodne prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik.

Ime Radovana Viškovića nije bilo među imenima kojima se ovih dana spekulisalo, ali upravo njegovo ime kao prijedlog za mandatara SNSD će uputiti novoizabranoj predsjednici Republike Srpske, Željki Cvijanović.

"Vjerujemo da će i naši koalicioni partneri podržati naš prijedlog da buduću Vladu Republike Srpske vodi dugogodišnji funkcioner SNSD-a, potpredsjednik naše partije i šef poslaničke grupe SNSD-a u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Ranije danas, visoki funkcioner DNS-a, Nedeljko Čubrilović izjavio je da je  
SNSD na izborima postigao takav rezultat da može postavljati određene uslove i da će organi stranke odlučciti o svemu. Kako ATV saznaje, najuže rukovodstvo DNS-a se sastalo i zaključilo da koalicija ne smije biti ugrožena i da će SNSD-ov izbor za mandatara podržati. 

"Rekao sam da je kapacitet SNSD-a takav da će sigurno u novoj koaliciji diktirati određene uslove", Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a. 

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković je na izborima četvrti put izabran u Narodnu skupštinu. Poslanik iz Milića je po struci docent doktor iz oblasti saobraćaja. U prethodnom sazivu skupštine je bio šef Kluba poslanika SNSD-a. Osim angažmana u parlamentu, 54-godišnji Višković je zaposlen u "Boksitu", kao izvršni sekretar za saobraćaj. Višković je danas bio nedostupan za komentar.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.