Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Policija - garant stabilnosti Srpske

  • 04.04.2021. 11:49

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bez snažne institucije kakva je Policija Republike Srpske ne bi moglo doći do odbrane Srpske, ali i očuvanja njene slobode, te poručio da građani Srpske moraju imati dodatno povjerenje u policiju jer ona radi u njihovom najboljem interesu i garantuje stabilnost Srpske.

Dodik, koji je danas u Banjaluci prisustvovao obilježavanju 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, u izjavi novinarima podsjetio je da je policija Srpske bila izložena raznim nastojanjima da se devastira i dovede na nivo neke seoske straže.

"Policija Republike Srpske je preživjela napore visokog predstavnika da je reformiše tako što bi je ukinuo. Oni su to nazvali sramnim imenom reformom u nastojanju da centralizuju policiju kao i druge institucije koje su pokušali da centralizuju u BiH", napomenuo je Dodik.

Dodik je rekao da je ponosan na to što pripada generaciji koja je na jednom političkom nivou odbranila status policije Republike Srpske.

"Sada se vidi koliko je to važno, jer je policija snažan segment bezbjednosti Republike Srpske", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, stanovništvo Republike Srpske se uzda u policiju Srpske sa željom da mu obezbijedi mirno okruženje, kao što i jeste.

On je rekao da u Republici Srpskoj za razliku od okruženja ne postoje nikakvi klanovi bandi i organizovane kriminalne grupe, te da ukoliko se i pojave neki recidivi toga sa strane, to policija Republike Srpske rješava na najbolji mogući način.

Dodik je najavio ulaganje u policiju Republike Srpske i njene sposobnosti, ističući da policija Srpske mora biti još sposobnija.

"Veoma je važan proces obnavljanja materijalno-tehničkih sredstava u policiji Republike Srpske, kao i statusa i standarda kojeg imaju policajci", napomenuo je Dodik.

On je rekao da svi oni koji su za vrijeme rata ginuli u uniformi policije vjerovali u Republiku Srpsku.

Dodik je poručio da danas treba još više vjerovati u Republiku Srpsku i da je "policija jedan od značajnih faktora tog vjerovanja i njene budućnosti".

"Zato je važno da svi građani Republike Srpske osiguraju dodatno povjerenje u policiju Republike Srpske, jer ona radi u njihovom najboljem interesu, kao i za stabilnu Srpsku", naveo je Dodik.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм