Ministar trgovine i turizma Republike Srpske

Gašić: Utvrđen Nacrt izmjena Zakona o zaštiti potrošača

  • 15.03.2021. 10:37

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas da je Vlada Srpske utvrdila Nacrt izmjena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača kako bi ova oblast bila unaprijeđena.

Gašićeva je podsjetila da su postojećim Zakonom o zaštiti potrošača u Srpskoj definisna osnovna prava potrošača i način njihove zaštite.

"Svjetski dan potrošača je prilika da se oni informišu o pravima, da se ukaže na značaj zaštite prava potrošača i da se o ovome debatuje što više", rekla je Gašićeva povodom 15. marta, Međunarodnog dana prava potrošača.

Ona je istakla da je Ministarstvo trgovine i turizma do sada na različite načine obilježavalo Međunarodnog dana prava potrošača, saopšteno je iz ovog ministarstva.

"U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijuom preduzeli smo aktivnosti kojima će biti obilježen ovaj dan. Imamo način kako da edukujemo potrošače, kako bi ispravno realizovali svoja prava", dodala je Gašićeva.

Ona je naglasila da je od posebnog značaja saradnja sa udruženjima za zaštitu potrošača.

"Udruženja su vrijedan sagovornik Ministarstva trgovine, jer dobijamo informacije sa terena, odnosno kako se prava potrošača poštuju. Jedini ispravan način da prava budu poštovana jeste edukacija potrošača i trgovaca", kaže Gašićeva.

Ona je navela da Vlada Srpske godinama izdvaja novčana sredstva kako bi pomogla rad udruženja za zaštitu potrošača, kojih u Srpskoj ima 10, što će činiti i u narednom periodu.

"I u narednom periodu Vlada će činiti sve kao bi građani Srpske bili informisani o svojim pravima. Strateški cilj zaštite potrošača mora biti unapređenje kvaliteta života, ali i zaštita njihovih prava", rekla je Gašićeva.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија