Zbog onemogućavanja proslave Nove godine

Grad Banjaluka tuži organizatore skupa "Pravda za Davida" za 178.445 KM

  • 23.01.2020. 15:44

Grad Banjaluka tužio je organizatore skupa “Pravda za Davida” koji je održan 30. gecembra 2018. godine, te u predloženoj presudi tražio 178.445 KM odštete zbog onemugućavanje proslave Nove godine.

Tuženi su omladinci Pavle Knažević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa, za koje gradske vlasti tvrde da je uzrokovao milionsku štetu jer je organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

Iz Gradske uprave su nam rekli da je tužba najavljena još prošle godine, te da su u njoj objašnjeni svi detalji.

– Tužbu smo mogli podnijeti samo protv onih koji su legitimisani kao organizatori, a ne protiv nekog drugog. Za sve navodeno postoje i pravni osnov za traženje štete – rečeno nam je u Gradskoj upravi.

Tužba nije iznenađe

Tužba nije nikako izneneđenje, s obzirom da je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio ranije da će Grad ući u sudske sporove protiv organizatora skupa Pravda za Davida, koji su 30. decembra spriječili da se održe novogodišnji koncerti jer je time pričinjena znatna materijalna šteta.

Podsećamo da su organizatori skupa tada dovođeni i u vezu sa narodnim poslanikom PDP, Draškom Stanivukoivćem, koji je ranije i rekao da je pomenuti Pavle njegov komšija i da će stajati iza njih, ali da su zahtjev za okupljanje odlučili da podnesu sami.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.