Izbori

Grbić za kormilom banjalučkog SDS-a

  • 04.06.2019. 19:08

Banjalučki SDS od sinoć ima novog lidera. Slavko Grbić sa 117 glasova na izbornoj skupštini pobijedio je svog rivala, dosadašnjeg predsjednika gradskog odbora Mladena Kajkuta.

Pobijedio je program koji je uvod u bolju i zreliju političku atmosferu u Republici Srpskoj, poručio je Grbić. Novi gradski odbor, u narednim danima imaće zadatak da se izjasni o tome koga želi na čelu Srpske Demokratske stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima. Stari odbor sa Kajkutom na čelu  još ranije je podršku dao Vukoti Govedarici.     

"To je bilo u prošlom sazivu odbora. Večeras smo formirali nove sazive i u budućim danima, stranka će se, gradski odbor će se odrediti po tom pitanju", kaže Slavko Grbić.     

S druge strane, Sokolački SDS bez sumnje podržava kandidaturu Milana Miličevića za predsjednika Srpske Demokratske Stranke. Sinoć su to još jednom potvrdili na stranačkoj skupštini, na kojoj je ponovo izglasano povjerenje i dosadašnjem predsjedniku opštinskog odbora SDS-a, Milovanu Bjelici.

Širili su laži, pričali da smo se izjasnili o podršci Miliečeviću, a da nismo sproveli unutarstranačke izbore, sada smo ih razuvjerili, kaže Bjelica. Za Romaniju je lider Teslićkog SDS-a budući predsjednik stranke, i skoro su uvjereni, s obzirom na podršku koju Miličević uživa i u drugim stranačkim odborima, da će tako i da bude. Miličević, tvrdi Bjelica, ne stoji na putu jedinstvu stranke, kako su neki mediji pisali prethodnih dana. Te priče, kaže, plasiraju gubitnici. 

"Koještarije su da je dr Miličević neko ko stoji kao smetnja na putu jedinstva stranke, ko je spreman da pređe na stranu sadašnje vlasti u Srpskoj, da izda i šta sve ne. Kao da je malo to što je ponovo pobjedio u svojoj opštini i time spriječio opoziv, pa da sada mora da se pravda gubitnicima iz Banjaluke, Gacka i drugih opština gdje strankom rukovode ljudi koji nemaju ni snage ni znanja da ostvare bilo kakav pozitivan rezultat već godinama", poručio je Bjelica.

Iz Sokoca stižu i poruke da Srpskoj demokratskoj stranci moraju da se dese ozbiljne promjene. To znači da  uz staro rukovodstvo stranka ne može naprijed. Nema sumnje, kaže Bjelica, da će se u trci naći dva kanidata. To bi po svemu sudeći mogli da budu Milan Miličević i Vukota Govedarica. 

"Miličević ostaje očigledno najpopularnija osoba u Tesliću i neki čovjek kojima ozbiljan izborni rezultat iza sebe. Što se za Govedaricu u ovom slučaju ne može reći.  U ovom trenutku, ponavljam, vidjećemo obračun nekoga ko proizvodi birokratske, partokratske elemente i ima sve poluge to da uradi. I nekoga s druge strane, ko tek pokušava da se u tom pravcu nametne", kaže Daniel Simić, Frontal.rs 

Miličević je do sada  dobio podršku pet opštinskih odbora, ali će na njegovu stranu stati i brojni drugi odbori, tvrde naši izvori. Pobjednika će, tajnim glasanjem, sredinom juna izglasati delegati. Ukoliko Govedarica i Miličević stanu na crtu jedan drugom, tvrde izvori, polovina delegata iz Banjaluke, neće dati podršku Govedarici. Ostaje da se vidi, da li će se Govedarica, koji je predložio Mirka Šarovića za predsjednika stranke, povući u njegovu korist. Izvori tvrde, da taj scenario nećemo gledati, jer je dosadašnji lider svo vrijeme lobirao odbore u svoju korist. Mićo Mićić, kojeg je predložio Bijeljinksi SDS, najvjerovatnije će se povući u korist Miličevića. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.