Rajko Vasić

Izborna kampanja - nastavak aktivnosti vođenih protekle četiri godine

  • 07.09.2018. 16:05

Politički analitičar Rajko Vasić ocijenio je danas da će izborna kampanja predstavljati nastavak političkih aktivnosti vođenih protekle četiri godine, te da birači treba da obrate pažnju na ono što su kandidati u tom periodu uradili jer je riječ o, kako je naveo, opstanku i samostalnosti Srpske.

"Ništa se spektakularno u mjesecu kampanje ne može učiniti. Ako se i učini, biračima neće značiti ništa, oni podsvjesno odlučuju na pola mandata ko će pobijediti", rekao je Vasić. 

On je naveo da od SNSD i vladajućeg bloka očekuje da rekapitulira ono što je rađeno u protkle četiri godine, prije svega u vezi sa Republikom Srpskom, jer je to glavna tema kampanje. 

"Od SDS-a i PDP-a očekujem da igraju na istu kartu kao protekle četiri godine. Kroz njihovu aktivnost vidi se da su protiv trećeg entiteta, čime podržavaju Sarajevo. Dakle, očekujem tu jednu prikrivenu probosansku notu", rekao je Vasić za RTRS. 

On je ocijenio da su potpuno različiti politički putevi i rejtinzi četvoro, kako je rekao, najvažnijih kandidata - Milorada Dodika, Mladena Ivanića, Željke Cvijanović i Vukote Govedarice. 

"Ivanić ima ogromno iskustvo, ali iskustvo nerada, nečinjenja i jedne vrste političke ljenosti i komfora, ono što on zove kompromisom i ugledom. Dodik iza sebe ima ogroman broj rezultata i u velikoj je prednosti nad Ivanićem", istakao je Vasić. 

On je naveo da je Govedarica politički analfabeta, koji je sticajem prilika došao na mjesto predsjednika SDS-a i postao kandidat za predsjednika Republike, te da ima najmanje šanse od navedena četiri kandidata. 

Vasić je naveo da, prema njegovim saznanjima, Cvijanovićeva ima prednost u svim izbornim jedinicama, te da će se razlika između nje i Govedarice svesti na 30 hiljada glasova. 

"U slučaju kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika i Mladena Ivanića, ta razlika će biti još veća u korist Dodika", naglasio je Vasić i dodao da nema atmosfere iz 2014. godine kada je sve bilo koncentrisano da se svrgne, kako je opozicija govorila, režim. 

Vasić je rekao da za SNSD i njegove kandidate nema bojazni, te da bi SDS došao do raspuštanja i ukidanja kada ne bi bilo glasova protiv SNSD-a. 

"Ivanić i Govedarica će da "plivaju" na glasovima protiv SNSD i Dodika", rekao je Vasić. 

On je naglasio da je politika ozbiljan i dugoročan posao "gdje se ne može svake godine stvarati Ronaldo i Mesi", zbog čega je logično da nema novih likova. 

"Oni se pojavljuju, ali ne mogu svi da izdrže, nemaju svi tu strats i volju za politikom, to obrazovanje", rekao je Vasić. 

On je konstatsovao da će se politička scena u Srpskoj još kretati u postojećem miljeu, a da će za neke, poput Ivanića i možda Govedarice, ovo biti oproštajna kampanja. 

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.