Brojne reakcije na istupe Vukote Govedarice

Izgubio je osjećaj za realnost

  • 15.10.2018. 19:08

Sedam dana nakon izbora i poraza, Vukota Govedarica i dalje tvrdi da je on novi predsjednik Srpske, iako mu činjenice baš i ne idu na ruku. I opet stiže lavina reakcija. Političari i analitičari lideru SDS-a poručuju da treba da prizna poraz, jer svojim istupima obmanjuje javnost.

Oglasio se i SNS-ov poslanik u srpskom parlamentu, Vladimir Đukanović. Neupitno je, tvrdi Đukanović, da su prste u Govedaricine postupke umiješale strane sile, ali ga, čini se, nisu posavjetovali da uzrok poraza pronađe u sopstvenim redovima.

"Oni ne žele da prihvate činjenicu da narod od njih traže da se oni promene, pre svega, da osmisle neki program, a ne da kampanju zasnivaju samo na mržnji prema jednom čoveku. Budući da je cela kampanja bila promašena, izgubili su drastično. Ko gubi ima pravo da se ljuti", istakao je Đukanović. 

Đukanović kaže da Govedarica svoje frustracije usmjerava prema Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, jer ne može da se pomiri s tim da im je narod opet ukazao povjerenje. Isto smatra i SNSD-ov Staša Košarac. Nije Govedarica izgubio samo izbore, kaže Košarac. Izgubio je i osjećaj za realnost.

"Vidljivo je da je u svom virtuelnom svijetu, kojeg su za njega kreirali američka ambasadorka Morin Kormak i pojedini mediji u Republici Srpskoj, Govedarica je umislio da ima podršku građana i da je izabran za predsjednika Republike Srpske. Treba da čestita Željki Cvijanović na ubjedljivoj pobjedi", istakao je Košarac.

Od predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića i njegovog zamjenika Slavka Dunjića, stiže poruka da se opozicija hvata za slamke i da priča o pokradenim izborima ne pije vode. Ne pije, čini se, ni u SDS-u, jer je poraz Vukote Govedarice, već priznalo nekoliko njegovih partijskih kolega, među kojima i prvi čovjek Doboja, Obren Petrović. 

Sve glasnije se priča da je Govedaricina pozicija, na čelu stranke poljuljana, a crveni karton bi izgleda mogao da dobije i u udruženju guslara, čiji je član. U medijima iz Srbije pojavila se informacija da je grupa guslara podnijela zahtjev da se Vukota Govedarica izbaci iz Saveza, jer, kako kažu, "gusla o Kosovu, a šuruje sa Englezima i Amerikancima". 

"Uz gusle se ne mogu pjevati epske pjesme, a destabilizovati Republika Srpska i služiti interesima naših dušmanina, naših porobljivača koji bi da nestane Srpska, koji udaraju svakodnevno po Srbiji, koji bi da falsifikuju našu junačku istoriju, koji bi da nestane Srba uopšte. Sa njima guslaj, Vukota, jer nama više nećeš", stoji u saopštenju grupe guslara.

Do kada će Govedarica "guslati" o izbornoj pobjedi, ne zna se, ali ako je suditi prema najnovim rezultatima CIK-a, ta pjesma neće dugo trajati. Željka Cvijanović osvojila je 47,55 odsto glasova, a Govedarica ima skoro 30 hiljada glasova manje.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија