Narodna skupština RS

Kasipović: Srpskoj potreban novi zakon o amnestiji

  • 19.06.2018. 18:17

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović smatra da bi usvajanjem Prijedloga zakona o amnestiji Srpska zadržala primat u resoru izvršenja krivičnih sankcija u BiH.

Kasipović je, obrazlažući prijedlog ovog zakona u parlamentu Srpske, rekao da je ovaj zakon potreban zbog činjenice da je Narodna skupština od osnivanja do danas donijela samo jedan zakon o amnestiji, i to u oktobru 2005. godine. 

U obrazloženju ovog akta navodi se da je predviđena amnestija za lica koja se na dan njegovog stupanja na snagu već nalaze na izdržavanju kazne zatvora, kao i osuđenim osobama koje još nisu upućene na izdržavanje kazne. 

Prijedlogom zakona propisano je da pravo na amnestiju imaju lica osuđena pravosnažnom presudom sudova u Republici Srpskoj, a koja su se na dan stupanja na snagu ovog zakona zatekla na izdržavanju kazne zatvora u kazneno-popravnim ustanovama u Srpskoj, Federaciji BiH ili inostranstvu, kao i licima koja su pravosnažno osuđena, a nisu upućena na izdržavanje izrečene kazne. 

Ovim zakonskim rješenjem propisano je da licima koja su pravosnažno osuđena na kaznu zatvora ona bude umanjena za 25 odsto za krivična djela obuhvaćena amnestijom u skladu sa ovim zakonom.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм