Banjaluka

Komisija za Srebrenicu: Počela konstitutivna sjednica FOTO

  • 01.04.2019. 08:33

Konstitutivna sjednica nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine je počela u Narodnoj skupštini Republike Srpske, javlja reporter ATV-a s lica mjesta.

Članovi komisije će na sjednici odlučiti da li će se, i na koji način, oglašavati u javnosti. 

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove dvije međunarodne i nezavisne komisije - za stradanje svih naroda u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine i za stradanje Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine. 

Predsjedavajući komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta. 

Osim Grajfa, članovi Komisije za Srebrenicu su Adenrele Šinaba iz Nigerije, Juki Osa iz Japana, Rodžer Bajard iz Australije, Zeng Ji iz Kine, Đuzepe Zakarija iz Italije, Markus Goldbah iz NJemačke, Lavrens Armand Frenč iz SAD i Marija Đurić iz Srbije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.