Kovačević: Cilj SNSD-a 80 odsto načelničkih i gradonačelničkih mjesta

  • 03.07.2020. 13:19

SNSD je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH predao prijavu za učešće na lokalnim izborima ove godine za ukupno 91 izbornu jedinicu, odnosno za sve raspisane nivoe u Republici Srpskoj, te za ukupno 26 odborničkih listi i četiri načelnička mjesta u FBiH, rekao je Srni portparol ove stranke Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je cilj ove političke partije da u Republici Srpskoj osvoji minimalno 80 odsto načelničkih i gradonačelničkih mjesta, uključujući mjesto gradonačelnika Istočnog Sarajeva koji se ove godine prvi put bira direktno na izborima, ali i ubjedljivo najveći broj odborničkih pozicija u skupštinama opština i gradova u Srpskoj.

On je istakao da u SNSD-u očekuju da će u FBiH pobijediti u sve četiri opštine gdje se kandidati ove stranke takmiče za mjesto načelnika, ali i da ćo od srpskih stranaka osvojiti ubjedljivo najveći broj glasova u FBiH i imati stabilne skupštinske većine u ove četiri opštine, ali i u mnogim drugim opštinama u Federaciji gdje će odbornici SNSD-a biti i te kako značajni.

- Јasno je da je cilj SNSD-a da bude najjača politička stranka poslije ovih lokalnih izbora, da u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH bude stranka koja će osvojiti najveći broj glasova. To je cilj koji smo zacrtali i to je cilj koji ćemo sigurno i ostvariti - istakao je Kovačević.

Danas ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima 2020. godine, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Lokalni izbori u BiH bili su zakazani za 4. oktobar, ali ih je CIK pomjerio za 15. novembar.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм