Haos u bilećkoj skupštini

Kvoruma nema, ali cirkusa ne fali

  • 07.06.2019. 19:25

Da je parlamentarizam u bilećkoj skupštini odavno rekao zbogom, svima je dobro poznato. Ipak tamošnji odbornici  uvijek odu korak dalje. Današnja sjednica znakazana je na inicijativu opozicionara, a odbornici skupštinske većine se nisu pojavili. Kvoruma nije bilo, ali cirkusa nije falilo.  

Dražen Dunđer u fotelji predsjedavajućeg je opstruisao rad sekretara skupštine.

Nakon što je jedva uspjela pročitati poslovnik i otkazati zasjedanje, skupštinski sekretar Dragica Bajat nije bila spremna za izjave. 

"Kako ovo komentarišete?" 
"Ne bih stvarno." 
"Da li je ovo parlamentarno?" 
"Ne ne," nije bila raspoložena za razgovor Dragica Bajat.

Više nego spremni bili su opozicionari. Po vladajućim su osuli drvlje i kamenje. Tvrde da je bilećki budžet potpuno prazan, da je opština u haosu, a zaprijetili su i protestima.

"Pozivam građane da se što brže i u što kraćem roku okupimo i da ovakve stvari preuzmemo u naše ruke, a ne da lošiji od nas i nesposobniji uništavaju naš grad, jer mi imamo namjeru da živimo u ovome gradu," rekao je Dražen Dunđer, odbornik kluba "Zvezdano nebo". 

"Oni ne žele da pred građane Bileće iznesu njihovo činjenično stanje. Ovo za blokiranje računa, sedmično jednom se blokira, namiruju se poreske obaveze i dobavljači koji se ne izmiruju redovno. Jedino posredstvom suda se mogu izmiriti neke obaveze," kaže Miodrag Uljarević, odbornik SDS-a.

Osim odbornika većine nije se pojavio ni predsjednik, a načelnik je, kažu, opravdano odsutan. Zato se u skupštinskoj sali nakratko pojavio bilećki menadžer. I on je pokušao izaći na kraj sa razjarenim opozicionarima.

"Čuli smo da su najavljeni protesti, odnosno da će građani Bileće, na čelu sa opozicijom, izraziti nezadovoljstvo? Sve je demokratsko pravo i svako ima pravo na proteste. Čuli smo da je blokiran račun opštine Bileća? To danas nije tačno. Danas nije, a juče? Pa s vremena na vrijeme se blokira račun zbog nedostatka sredstava, ali danas to nije tačno," rekao je Mihajlo Vujović, menadžer opštine Bileća.

Opozicionari kažu da su na današnjoj sjednici željeli pričati o gorućim problemima Bileće. Kivni su i na predsjednika što mjesecima ne zakazuje skupštinska zasjedanja. Osim njih danas je bio prisutan i odbornik DNS-a ali pred kamere nije želio.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?