SNSD Bijeljina

Lokalna vlast pokušava da umanji problem migranata

  • 22.08.2018. 10:55

Gradski odbor SNSD Bijeljina ocijenio je da zbog sve većih problema i priliva migranata, lokalna vlast nema kapaciteta da taj problem adekvatno riješi i upozorio da će ukoliko ne reaguju adekvatno, biti pokušaja da se razne policijske strukture rasporede na teritoriji Srpske.

"Osim aktivnosti MUP-a Republike Srpske, lokalna vlast mora angažovati postojeće službe i dodatno ljudstvo koje će priliv i trase puta migranata staviti pod kontrolu. Ukoliko lokalne zajednice ne reaguju adekvatno imaćemo pokušaje da se razne policijske strukture rasporede na teritoriji Republike Srpske. Nadamo se da nekim strankama u Republici Srpskoj to nije krajnji cilj ovog procesa", upozoravaju iz bijeljinskog SNSD-a. 

U saopštenju se navodi da u Bijeljini postoji evidentna migrantska kriza i konstantan priliv ljudi iz Azije i sa drugih odredišta, a da lokalna vlast, u kooridinaciji sa stranačkim funkcionerima u Sarajevu, pokušava da umanji značaj i veličinu ovog procesa. 

"Teze gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da su migranti samo u prolazu kroz Republiku Srpsku se kose sa procesom formiranja kolektivnih centara i problemima i tučama koji se dešavaju u njima. Panika i zabrinutost koju je izrazio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, zbog odsustva podrške vlasti iz Sarajeva i porasta nasilja, te problema koji izazivaju migranti, treba i našem gradonačelniku da bude upozorenje", kažu u Gradskom odboru SNSD Bijeljina. 

Zbog ovakvih iskustava brinu ih, kažu, stvarni razlozi potrebe da se broj migranata umanji i da se evidentan problem predstavi kao kratkotrajan migrantski proces koji se ne tiče građana Bijeljine. 

"Oni se ponašaju tako kao da građani Semberije nemaju svakodnevni kontakt i razna iskustva sa ovim ljudima koji dolaze u naš grad", navodi se u saopštenju. 
 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.