Sa načelnicom Snežanom Ružičić

Lukač ozvaničio početak rada uspostavljenog video-nadzora u Jezeru

  • 19.02.2019. 13:10

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u Jezeru sa načelnikom te opštine Snežanom Ružičić ozvaničio početak rada uspostavljenog video-nadzora na području ove lokalne zajednice.

Ovaj sistem čini 17 kamera, četiri komunikaciona linka, video-snimač i radna stanica za praćenje i pregled snimaka, a projektovan je u skladu sa važećim zakonskim propisima i preporukama o uspostavljanju video-nadzora. 

Lukač je rekao novinarima da je je opština kupila opremu, a predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ su je postavili i povezali u sistem. 

"Kamere nadgledaju lokalne, regionalne i magistralne puteve, kao i glavne objekte u opštini Jezero. To doprinosi preventivi u smislu bezbjednosti građana, a u Jezeru je već, zahvaljujući video-nadzoru, riješeno jedno krivično djelo", rekao je Lukač. 

On je istakao da se sličan, ali obimniji projekat postavljanja video-nadzora, sprovodi na teritoriji Banjaluke, za šta je Vlada Srpske lani izdvojila pola miliona KM. 

"Instaliraće se 325 kamera. Projekat je u završnoj fazi, a uskoro bismo trebali da krenemo sa postavljanjem i uvezivanjem tih kamera u sistem", rekao je Lukač. 

On je objasnio da se video-nadzor uvodi po uzoru na bezbjednosne sisteme velikih svjetskih gradova. 

"To će doprinijeti preventivi u Banjaluci, ali i mogućnosti da istražujemo određena krivična djela koja se dese na teritoriji grada", naveo je Lukač. 

Načelnik Jezera Snežana Ružičić rekla je da je riječ o projektu vrijednom 22.000 KM, koji je Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske sufinansirala sa 9.850 KM. 

"Ovo je projekat od regionalno značaja i riječ je o savremenom video-nadzoru", navela je Ružičićeva. 

Sistem video-nadzora uspostavljen je na osnovu prošlogodišnjeg sporazuma o saradnji MUP-a Srpske i opštine Jezero.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)