Sajam naoružanja u Beogradu

Lukač: Policija dobija dva "Despota"

  • 25.06.2019. 16:25

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je predstavljanje oklopnog vozila “Despot” na Sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner” u Beogradu veliki uspjeh ne samo za “Tehnički remont Bratunac” (TRB), već i za Republiku Srpsku, te da će u narednih 10-15 dana ovom ministarstvu biti isporučena dva ovakva vozila.

Lukač je podsjetio da je “despot” prvi put predstavljen 9. januara na paradi povodom Dana Republike Srpske, a da će već na narednoj paradi učestvovati i veći broj tih vozila.

"Ovo vozilo je od tog dana pretprjelo određene modifikacije radi poboljšanja. Ovdje je danas predstavljeno u pravom svjetlu," naveo je Lukač.

Prema njegovim riječima, nakon isporuke ova prva dva vozila, biće napravljen ugovor MUP-a i TRB o isporuci još vozila koja će koristiti pripadnici MUP-a, odnosno Specijalna antiteroristička jedinica.

Generalni direktor preduzeća TRB Slavenko Ristić je rekao, nakon predstavljanja “Despota” na Sajmu, da su stručnjaci ocijenili da ovo vozilo ulazi u sam vrh multifunkcionalnih borbenih viozila.

On je dodao da ovo vozilo prati sve svjetske trendove, a posebno iskustva u ratovima u Avganistanu i Libiji.

Ristić kaže da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete štandu na kojem je izložen “Despot” pohvalio ovo vozilo, te da je rekao da će u regionu, onaj ko osvoji tehnologiju nezavisnog vješanja ojačati svoju namjensku industriju i imati dovoljno posla za narednih stotinu godina.

"Imaćemo u vidu tehnologiju nezavisnog vješanja. Mislim da možemo da osvojimo tu tehnologiju," poručio je Ristić.

Oklopno vozilo “Despot”, proizvedeno u preduzeću TRB, danas je na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner” u Beogradu svečano promovisano u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

U Beogradu je danas počeo Sajam naoružanja i vojne opreme “Partner” na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i iz Republike Srpske i BiH.

Među izlagačima iz Srpske, osim TRB su i banjalučki “Kosmos” i bijeljinski “Orao”.

Na Sajmu “Partner”, koji je najznačajna manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, nastupiće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Njemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP “Jugoimport SDPR”, a izvršni organizator Beogradski sajam.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм