Технички ремонт Братунац

Доминација "Вихора" и "Деспота" на београдском Сајму наоружања

  • Извор: СРНА
  • 29.09.2023. 14:09

Технички ремонт Братунац (ТРБ) представио се изузетно успјешно на Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2023" у Београду гдје је премијерно представио лако тактичко возило "вихор", мултифункционално возило "деспот", другу генерацију пиштоља РС 9 "Вампир" и остале производе путем експоната, видео-материјала и каталога, саопштено је из компаније.

"Са два `вихора` и `деспотом` на модерно дизајнираном штанду ТРБ је оставио импресиван утисак, привукао пажњу стручне јавности и оцијењен као један од најбољих ове године", наводи се у саопштењу.

За ТРБ су посебно значајне биле посјете делегација министарстава одбране из Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Намибије и Индонезије, као и више војних делегација и аташеа земаља Блиског истока, односно Азије и Африке, те Европе.

Митровић: Компаније из Српске имају шта да покажу на Сајму наоружања у Београду

Митровић: Компаније из Српске имају шта да покажу на Сајму наоружања у Београду

Осим ових делегација и пословних партнера ТРБ-а, штанд су ове године посјетили и бројни званичници Републике Српске, Србије и земаља из региона, као и политички представници, те пријатељи компаније.

Својом посјетом, част ТРБ-у указали су министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран, министар привреде и предузетништва Војин Митровић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељко Будимир, као и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и министар безбједности Ненад Нешић, као и начелник општине Братунац Лазар Продановић.

Из компаније истичу да је београдски сајам прилика на којој је ТРБ, осим потенцијалних пословних контаката, домаћој јавности презентовао шта је као извозно оријентисана компанија урадила у периоду између два сајма.

Grad Banjaluka kupuje pištolje, tenderom isključena domaća kompanija TRB

Grad Banjaluka kupuje pištolje, tenderom isključena domaća kompanija TRB

"Представљајући се у највећем капацитету до сада, са три возила, менаџмент ТРБ-а изузетно је задовољан посјећеношћу ТРБ штанда, утисцима и коментарима војних експерата који су процјењивали наше производе, а резултат је снажан подстрек за даљи рад и развој", наведено је у саопштењу.

Већински власник ТРБ-а Славенко Ристић поручио је да је ова компанија храбрим искорацима, новим концептом рада и својим производима отворила пут за развој намјенске индустрије Републике Српске, те да су представљања на сајмовима посебно важна за све запослене као признање за рад али и позитиван импулс за даљи напредак.

Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2023" одржан је у Београду од 25. до 28. септембра. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм