Министар посјетио штандове

Митровић: Компаније из Српске имају шта да покажу на Сајму наоружања у Београду

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 14:22

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је да га радује присуство три компаније из Републике Српске на Међународном сајму наоржања у Београд, и то "Орао" из Бијељине, "ТРБ" из Братунца и "Космос" из Бањалуке, које имају шта да покажу.

"Врло је битно да су те компаније присутне, али оне имају и да покажу у овом тренутку достигнућа која имају заиста примијећен технолошки ниво, који је примјењив у данашње вријеме и у вријеме развоја нових технологија", рекао је новинарим Митровић, који је посјетио штандове компанија из Републике Српске.

Он је навео да је на овом сајму има велики број излагача из многих земаља, те да је приказано најновије наоружање и опрема која то прати, али исто тако и технологије које су у овом тренутку примијењене.

Митровић је истакао да је комапнија "Орао" једна од ријетких фирми у области металског сектора, а са друге стране и области намјенске индустрије, која је усвојила ремонт одређених мотора.

Ко највише зарађује у БиХ: Њихове плате недосањани сан за многе

Ко највише зарађује у БиХ: Њихове плате недосањани сан за многе

"Очекујемо заиста на овом сајму склапање нових уговора који ће обезбиједити и будућност `Орла`", рекао је Митровић.

Он је најавио да ће се сутра састати и са министром одбране Србије Милошом Вучевићем, са којим ће разговарати о наставку сарадње Министарства одбране Србије и намјенске индустрије Српске, односно компаније "Орао" из Бијељине.

Митровић је рекао да се не може говорити да ће Српска бити у трци у наоружања и намјенске индустрије, која се дешава у свијету.

"Ми смо заиста мали, али оно што имамо требамо максимално искористити и пласирати на тржиште", рекао је Митровић.

Врховац: Инвестициони форум међу најуспјешнијим пословним догађајима

Врховац: Инвестициони форум међу најуспјешнијим пословним догађајима

Он је напменуо да Српска у овом тренутку има пар компанија које учествују са одређеним сегментом, дијелом опреме и наоружања.

"Али да се ми такмичимо у нечему, заиста то у овом тренутку није реално. Можемо допринијети великим системима као што је то, прије свега Србија, али имамо сарадњу и са Индијом и са другим земљама, арапским земљама. Тако да ту видимо нашу перспективу. Али, о овом неком великом напретку не можемо говорити, али усвајање нових производа, то сигурно да", навео је Митровић.

У Београду је данас отворен Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2023", највећи је и најзначајнији у региону, на којем ће се представити 154 домаћа и инострана произвођача, међу којима и из Републике Српске.

Сајам је отворио министар одбране Србије Милош Вучевић, а догађају је присуствовао и министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић.

На Београдском сајму, који ће трати до четвртка, 28. септембра, представљају се Ваздухопловни завод "Орао" из Бијељине и компанија "Технички ремонт Братунац" (ТРБ), чије је штандове посјетио министар Митровић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.