"Klekovača-Potoci"

Marčeta: Podržavam radnike koji traže smjenu direktora

  • 07.11.2018. 11:05

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Mile Marčeta rekao je Srni da podržava radnike Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara koji traže smjenu vršioca dužnosti direktora tog šumskog gazdinstva Nikole Jankovića.

"S obzirom na to da su me prozvali kao organizatora protesta otpuštenih i nezadovoljnih radnika, ja sam samo došao da podržim svoj narod, povratnike, jer sam od 1995. godine sa ljudima koji su se zajedno sa mnom vratili u Federaciju BiH", rekao je Marčeta, koji danas prisustvuje okupljanju nezadovoljnih radnika u Istočnom Drvaru. 

On je naveo da se "od 1995. godine akteri `šumske mafije` bave kriminalom, da su bili osuđivani za svoja djela, čak su pojedini od njih željeli da ukinu opštinu Istočni Drvar". 

Marčeta je rekao da je stao uz svoj narod i da smatra da se "istorija ponavlja kada su Srbi sa svojim ognjišta potjerivani". 

Predstavnik Sindikata Šumskog gazdinstava Radenko Bosnić rekao je da radnici i danas protestuju, podsjećajući da su protesti počeli 31. oktobra. 

Bosnić je rekao da su otpušteni radnici iz Drvara i Istočnog Drvara i dovedeni radnici iz drugih opština. 

On je dodao da su zahtjevi radnika smjena sadašnjeg vršioca dužnosti direktora Jankovića i da se zaštite radna prava. 

Janković je ranije rekao Srni da je u pozadini protesta otpuštanje sezonskih radnika, konkurs za novog direktora i, kako je on naveo, ranije nezakonite radnje u Šumskom gazdinstvu. 

Radnike koji protestuju podržalo je opštinsko rukovodstvo Istočnog Drvara, kao i organizacije ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca, te stanovnici Drvara u Federaciji BiH.