Milovan Milutinović

Međunarodni faktor dobrano upleten u izborni proces

  • 25.09.2018. 13:02

Predsjednik Organizacije starješina VRS Milovan Milutinović rekao je danas u Banjaluci da je međunarodni faktor dobrano upleten u izborni proces u BiH i Srpskoj, ali da građani uprkos svemu treba da glasaju za snage koje su se potvrdile u odbrani i izgradnji Republike.

Milutinović je istakao da su tačne informacije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je juče naveo da pojedine strane ambasade direktno utiču na izborni proces u Srpskoj i BiH. 

"To se dešava od prvih izbora. Oni su angažovani i uključeni u sve elemente izbornog sistema. Mi smo već upozorili javnost o njihovom snažnom uplitanju u izbore u BiH i osudili bilo kakva nametanja", poručio je Milutinović. 

On je naglasio da BiH, na neki način, jeste protektorat. 

"Ako gradimo neko civilizacijsko i demokratsko društvo, logično je da pustimo građanima Srpske i BiH da daju glasove onima kojima hoće, a ne da se to odvija pod pritiscima", rekao je Milutinović. 

On je podsjetio da je Organizacija starješina ranije osudila i dolazak mnogih specijalnih snaga za propagandno-psihološka dejstva u BiH. 

"S tim ćemo se, nažalost, susretati i u narednom periodu, ali pozivamo javnost da se opredijeli za patriote i svoj glas da snagama koje su se potvrdile u odbrani i izgradnji Srpske", ocijenio je Milutinović. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.

Тагови: