MUP Srpske: Zabilježeno 62 prekršaja zbog vanrednog stanja

  • 14.04.2020. 09:59

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 36 građana zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

"Policijski službenici izdali su 24 prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba od 10. aprila 2020. godine", navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Ističu da su evidentirana dva lica koja su prekršila izrečenu mjeru izolacije, dok je jedno lice istovremeno prekršilo policijski čas i izrečenu mjeru izolacije.

"Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi - Oko 01,10 časova u neposrednoj blizini karantina opštine Višegrad, koji se nalazi u kompleksu Andrićgrada zatečen je A.G. iz Višegrada koji je neovlašteno ušao u karantin i ostvario kontakt sa osobom koja boravi u istom. Lice je bilo u vidno alkoholisanom stanju, što je potvrđeno i alkotestiranjem. Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su lišili slobode A.G., a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo se izjasnio da protiv lica bude podnesen izještaj zbog izvršenog krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Licu je i izdato i rješenje o izolaciji na period od 14 dana", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.