Završene konsultacije

Na razgovoru sa Viškovićem bili i predstavnici opozicije

  • 23.11.2018. 19:25

Neću biti nečiji servis i ispunjavati želje, to je mandatar Radovan Višković poručio predstavnicima političkih partija u Srpskoj. Sasvim izvjesno, budući premijer iznio je svoje planove. Fokusiraće se, kaže, na očuvanje institucija Republike Srpske, realni sektor, povećanje plata i životna pitanja građana. Voljan je i da uvaži svaki prijedlog sa koje god strane da dođe, samo, poručuje, bez politikanstva. 

"Ja ću sve te prijedloge, bez obzira sa koje strane budu dolazili, da uobzirim, uvažim i da uzmem u razmatranje, ako to nisu politikantske stvari. I to sam im jasno rekao - ja ne želim da budem premijer koji će da trčkara za nečijim idejama. Ne želim biti ničiji servis i ispunjavati nečije želje," rekao je Višković. 

U red za sastanke kod mandatara danas je stala i opozija. U SDS-u su spustili loptu. Priznaju da su im se neke ideje Radovana Viškovića svidjele. 

"Moram priznati, iskren da budem, dosta lijepih ideja dolazi od gospodina Viškovića. Sada ostaje pitanje kako će gospodin Višković te ideje, koje je nama predočio, sprovoditi u djelo. Vladu podržati nećemo, ali ćemo u budućem radu Vlade u Narodnoj skupštini RS podržati sva ona rješenja za koja smatramo da su u interesu građana Srpske, a ono što nije, nećemo podržati," kaže Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

"Kurtoazan sastanak na kom smo mi jasno poručili da će PDP biti oštra, ali poštena, opozicija u Narodnoj skupštini RS, koja sigurno neće ići ispod one linije političke kulture, ali će argumentovano predstavljati svoje stavove," kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.
 
Predstavnici koalicije Zajedno za BiH, takođe su saslušali ideje Radovana Viškovića, ali iznijeli su i svoje prijedloge. Potpredsjednik SDA, Edin Ramić, kaže da nije bilo govora o pozicijama i da se ne nadaju svom mjestu u Vladi Srpske, ali računaju na saradnju.

"Ono što je zaključak jeste da s obzirom da smo mi dio sistema SDA koja će uspostavljati i Vijeće ministara i ovdje na nivou RS-a, onda je logično da ćemo i dalje nastojati razgovarati na nivou delegacija i onda to dogovoriti, eventualnu saradnju na način da se uspostavi saradnja sa SNSD-om," rekao je Ramić.

U Vladu Srpske danas su zajedno sa Borisom Jerinićem stigli i nezavisni poslanici u Narodnoj skupštini Srpske  Danijel Jošić i Nebojša Marić. Ocjenjuju da je proces formiranja vlasti započet uspješno i da je cilj da institucije vlasti u Srpskoj budu formirane u skorije vrijeme. 

Radovan Višković danas potvrđuje da na konsultacijama nije bilo riječi o raspodjeli resora. Brojke su kaže već poznate, ali imena još nisu. Kaže da je svjestan da će dobiti imena budućih ministara od partija koje čine većinu. Uvjerava da će time, samo dobiti priliku da se dokažu i da nijedna pozicija nije zagarantovana. Ukoliko ne budu dobro radili taj posao, partiji ću oduzeti resor, poručuje mandatar.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок